marți, 7 mai 2013

Alekhine's Defense


Alexander Alekhine a introdus apărarea care îi poartă numele, în anii 1920 şi aceasta este încă de actualitate. Apărarea Alekhine evită principalele linii de atac ale Albului invitându-l să
se supraextindă în centru. Prin Nd5, această mutare naturală se declină avansarea cu Nc3, care ar transpune jocul în Vienna Game.

Exchange variation caută să minimalizeze slăbiciunea pionului central Alb şi dezvoltă normal; 5…exd6 este de asemenea o variantă de joc însă mai puţin dinamică. Şansele sunt egale.

Cea mai ambitioasă încercare de contracarare a acestei apărări este Four Pawns Attack, care cere precauţie de ambele părti. Tăioasă dar nu mai bună este 10. d5; exd5 11. cxd5; Nb4. Ambele părţi sunt complet mobilizate, iar cum centrul albului nu mai este ameninţat, pozitia oferă şanse egale.

Modern Variation, se bazează mai degrabă pe dezvoltare decât pe un asalt al pionilor. Albul are un mic avantaj spre sfârşitul jocului fiindcă Nebunul negru este mai puţin activ.

Two Pawns Attack, nu are restricţii, dar pretinde o apărare imaginativă din partea Negrului. Apărarea activă este de preferat unui pasiv Bxg5 Rg8 apărat cu un extra pion. Albul conduce în dezvoltare compensând pionul în plus al Negrului.

Variante Alekhine's  Defense: #1, #2#3, #4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.