Premisa Colle System este să dezvolte rapid, încă de la prima mutare, flancul Regelui propriu, de a controla centrul si iniţia un atac asupra Regelui
advers, începând cu e4. Dacă însă, i se permite Albului să "spargă" primul cu 9.e4, atunci acesta va avea avantaj. Altfel, sansele sunt egale.
eu incep foarte des cu ambii cai ajutati de un pion sau nebun, iar apoi plasez caii strategic astfel incat adversarul sa fie nevoit sa ii ia dar pierde alte piese mai importante. La Colle System de cele mai multe ori nu se foloseste tura si asta e gresit dupa parerea mea.
RăspundețiȘtergereBine ai venit, pe blog... (Anvelope... ;) scuze, imi suna putin ciudat sa iti spun asa, dar daca tie iti place "nickmeul", n-am nimic impotriva :D)
ȘtergereDA, unii spun ca deschiderea este prea pasiva, insa belgianul (Edgar Colle) care a inventat-o prin anii '20 a jucat-o cu succes impotriva altor mari jucatori de sah. Adevarat ca este mai mult o deschidere pentru studiul "scolastic", dar are potential, iar pentru alb area avantajul ca poate jucat impotriva oricarei aparari a negrului.
Si mie imi "plac" caii, iar turele le folosesc la potential maxim abia catre final. Oricum, prefer sistemele "deschise" care invita la joc, nu variantele closed. De ex. urasc "siciliana", french si dutch defense :))
Mersi pentru interesul acordat si te mai astept pe aici... :)